fbpx
najveca-vinska-karta-na-svetu

Najveća vinska karta na svetu!?

Ko bi rekao da Ginisa interesuje koja je najveća vinska karta na svetu?

Tokom istraživanja zanimljivih činjenica i informacija iz sveta vina, naišao sam na nekoliko različitih tekstova o restoranima sa nerealnim vinskim kartama. Informacije se razlikuju od izvora do izvora, ali su brojke neverovatne! Saznajte više u nastavku.

Prema Ginisovoj knjizi rekorda, nosilac titule za najveću vinsku kartu je restoran Chiggieri u Luksemburgu. Rekord je postavljen 31. decembra 2008. godine, a na vinskoj karti se nalazilo 1746 različitih vrsta vina koje su bile dostupne i u prethodnih 6 meseci pre postavljanja rekorda. Pretpostavljam da je ovaj vremenski podatak naglašen kao dokaz da vinska karta nije “štelovana”.

S druge strane, naiđem na tekst koji kaže da postoji restoran (Bern’s Steakhouse) na Floridi koji u svojoj arhivi ima preko pola miliona boca (500.000), odnosno preko 6800 različitih vina u ponudi. Whaaaaaaaaaaat?

Na kraju krajeva, nije ni važno ko je u pravu i koja su pravila za takmičenje i postavljanje rekorda. Zamislite samo da vam dozvole da uđete u arhivu ovog Bern’s restorana na Floridi i kažu IZVOL’TE, KUĆA ČASTI.Niko ne može da nam zabrani da maštamo, zar ne? hehe

Posle sam malo razmišljao o tome koliko li vremena treba da se “prelista” najveća vinska karta na svetu. Šta vi mislite? A što kaže jedan od pratilaca sa instagrama, zamislite koliko tek treba da se  uradi popis…

Sve u svemu, ljubav prema vinima često zna da zanese i ponese, ali će vam zato otvoriti mnoge vidike za koje niste ni znali da postoje. Samo se opustite i prepustite.

Nadam se da vam se sviđa tekst, podelite ga sa nekim kome ovo može biti korisno.

Hvala na čitanju i lep vinski pozdrav.

Ovde možete pročitati više o najvećim vinskim mitovima – Vinski mitovi.

Ovde možete pročitati još neke zanimljive vinske priče – Vinske priče. 

Da li pratite DDV na instagramu ili fejsu?